Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4, 3734 AC  Den Dolder

 +31 (0)30 2256405
 secretariaatdeborg@fivoor.nl 
Contact  -  Routebeschrijving

 

Borg 2019 20 Button

Grip op Agressie

Agressie is de belangrijkste reden om cliënten aan te melden bij Borginstellingen, zo blijkt uit onderzoek. Daarom is door een Borg-groep de behandelmodule Grip op agressie ontwikkeld.

  • De behandelmodule omvat een modulair Borgbreed behandelaanbod gebaseerd op de behandelvisie (forensische) SGLVG.
  • De behandelmodule biedt begeleiders de kennis om een passend milieu te creëren. Borgmedewerkers kunnen een trainingsprogramma volgen om zich de behandelwijze eigen te maken.
  • Via wetenschappelijk onderzoek wordt vanaf 2013 getoetst of doelstellingen worden gehaald.

Het behandelprogramma is speciaal geschreven voor mensen met een LVB en ernstig agressief (delict-)gedrag. De deelnemers (vrijwillig opgenomen of met een rechterlijke maatregel) zijn positief. Zij geven aan nieuwgeleerde vaardigheden toe te kunnen passen in verschillende situaties waardoor agressief gedrag niet meer aan de orde is. Grip op Agressie is in 2013 erkend door de Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie en maakt sindsdien onderdeel uit van het kwaliteitsprogramma van het KFZ.

Grip op Agressie bestaat uit:

Handleidingen:

Modules:

Meer weten?

Neem voor inhoudelijke vragen contact op met de programmaleider van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Neem voor vragen over het gebruik van het programma  contact op met De Borg en/of het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Logo deborg
Expertisecentrum De Borg
Eikenpage 4
3734 AC  Den Dolder
secretariaatdeborg@altrecht.nl
+31 (0)30 2256405